Que cada dia sigui avui

El feminisme és una forma de viure individualment i de lluitar col·lectivament  escrivia Simone De Beauvoir,  icona de la reivindicació feminista i dels moviments de lluita per l’equitat de gènere i per l’eradicació de les pràctiques socials que redueixen  la dona a un segon pla.

25 de novembre de 1960 a la República Dominicana, tres dones activistes polítiques foren assassinades per ordre del dictador Rafael Leonidas. 25 de novembre de 1960 se celebrà a Bogotà la Primera Trobada Feminista Llatinoamericana i del Carib, on es va decidir que aquest seria el Dia Internacional de la No Violència Conta les Dones. 1993 l’Assemblea General de les Nacions Unides aprovà la Declaració sobre l’Eliminació de la Violència contra la Dona. 17 de desembre de 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides designà el 25 de novembre com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. 21 de novembre de 2016, la plaça Sant Jaume de Barcelona plena de sabates vermelles denunciant els feminicidis del darrer any a l’Estat Espanyol. 25 de novembre és cada dia.

Des de l’Associació Teatral Mousiké aportem el nostre granet de sorra en la lluita contra les violències de gènere. Formem part de la Plataforma contra les Violències de Gènere i hem produït els documentals Ferides i Buits de la Cia. Susanna Barranco, a través dels quals realitzem els tallers de reflexió Veus en els quals debatem sobre la problemàtica i l’apropem als adolescents i a persones afectades – ja siguin homes com dones -. Aquest mes hem estat al Fòrum Contra les Violències de Gènere de Barcelona, al Centre Cívic la Fonteta de Sant Feliu de Codines, al Centre Cívic de Can Baruta de Santa Coloma de Cervelló, al Centre Cultural de Vilanova del Vallès, a l’Ateneu de Cervelló o al Saló de Sessions d’Òdena, entre d’altres.

Des de la cuina, des del sofà de casa, passejant pel carrer, a la feina o a la universitat; la lluita individual i col·lectiva contra la violència de gènere s’ha de realitzar des de tots els àmbits; domèstic i públic. Acabant com hem començat i parafrasejant De Beauvoir: el problema de les dones sempre ha estat un problema dels homes.

forum_violencies_genere

cc_lafonteta_stfeliudecodines

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s